Berner Oppimisalusta

Opas

WC -tilojen päivittäinen siivous 🎬

Valitse aine ja sen annostelu WC:n käytön ja likaisuuden mukaan. Kostuta käyttämäsi siivouspyyhkeet ja -mopit valmiiksi jo siivoushuoneessa.

Video: Miten siivoan WC -tilat päivittäin?

1. Täydennä ensimmäisenä saniteettitarvikkeet.

2. Tyhjennä ja puhdista roska-astiat. Muista käyttää suojakäsineitä.

3. Pyyhi tasopinnat mikrokuitupyyhkeellä; ovenkahvat ja niiden ympäristö, valokatkaisija, annostelijoiden päälliset ja naulakot ja roskakori. Muista pyyhkiä myös annostelijoiden ja roskisten seinää niiden välittömästä läheisyydestä. Vaihda siivouspyyhkeestä aina puhdas pinta pyyhintäkohtaa vaihdettaessa.

4. Pese käsienpesuallas ja bidee astiaharjalla. Kastele allas ensin vedellä ennen käyttöliuoksen levittämistä pinnoille. Harjaa pinnat astianpesuharjalla käyttöliuoksen kanssa.  Päästä samalla bideen letkussa seissyt vesi pois. Huuhtele allas tiskiharjaa apuna käyttäen. Pyyhi ja kuivaa lopuksi pinnat roiskeista mikrokuitupyyhkeellä.

5. Pese wc-allas wc-harjalla ja huuhtele harja. Jos WC-allas on hyvin likainen, vedä WC ja laita WC-altaaseen HETI Sapu käyttöliuos vaikuttamaan.

6. Pyyhi wc-istuin mikrokuitupyyhkeellä edeten puhtaasta likaisempaan; vetonuppi, vesisäiliö, istuimen viereisestä seinästä roiskejäljet ja istuinrenkaat. 

7. Pyyhi lattia lattiakuivaimella ja lattiapyyhkeellä.

Tarvittavat aineet

Tarvittavat välineet

Tarvittavat henkilösuojaimet

Takaisin