Berner Oppimisalusta

Opas

Stepty P NO. 120 painelaastari

Laastari tyrehdyttävällä puristustyynyllä (pistoskohdan suojaukseen)

Video: Käyttöohje

Käyttöohjeet

1. Avaa steriilipakkaus ja ota STEPTY P painelaastaripakkauksesta.

2. Merkitse tyynyn sijainti taittamalla kevyesti sormenpäillä keskellä olevan levyn koverasta kohdasta.

3. Aseta tyyny siten, että se peittää sekä ihon että verisuonen pistoskohdan. Pidä tyyny samassa asennossa peukalon avulla, kun poistat neulan. Kun käytät metallineulaa, muista kiinnittää STEPTY P neulan poistamisen jälkeen.

4. Kun olet poistanut neulan tai katetrin, paina välittömästi peukalolla voimakkaasti tyynyä ja irroita osittain kyynärluun puoleinen suojapaperi. Paina tyynyä lujasti peukalolla ja venytä laastari kyynärluun puolelta n. 2 cm. Jatka painamalla tyynyä lujasti, samalla kun kiinnität laastarin tukevasti iholle. Irroita loput suojapaperista ja kiinnitä laastari iholle. 

5. Vaihda toinen peukalo tyynyn päälle ja paina samalla edelleen tukevasti tyynyä varmistaen, että se pysyy paikallaan. Samalla, kun jatkat tyynyn painamista, irroita tyynyn toinen puoli suojapaperista osittain samalla tavalla kuin ensimmäinen, venytä laastaria n. 2 cm, kiinnitä se tukevasti iholle ja irroita sitten loput suojapaperista ja kiinnitä laastari.

6. Kirjoita kellonaika tarraan ja kiinnitä se tyynyn päälle. Normaalisti verenvuoto lakkaa noin tunnin kuluessa STEPTY P painelaastarin asettamisesta. Poista painelaastari 2 tunnin kuluttua ihoärsytyksen välttämiseksi. 

Takaisin